TRAŽIŠ? NAĐI.

PVC prozore prilagodite zimskom režimu i uštedite na grijanju

PODUZETNIČKE PRIČE
23.1.2017. 9:43:13

PVC prozore prilagodite zimskom režimu i uštedite na grijanju
PVC prozori su kroz godine postali najtraženiji na tržištu; razlog tome je dobar odnos cijene i kvalitete, ali i uspješno zadržavanje topline unutar doma. Kako bi još bolje zadržali toplinu u svom domu tijekom zimskih mjeseci, pročitajte savjete u daljnjem tekstu. 
 
PVC je vrsta plastike koja se često koristi u građevinskoj industriji zbog svojih čvrstih i jednostavnih svojstava. Materijal PVC prozora može podnijeti temperaturu do 82 °C stupnja bez ikakvog urušavanja strukture profila, drugim riječima duže izlaganje jakom suncu neće dovesti do pada kvalitete PVC prozora.

Razgovarali smo s tvrtkom BRAVARIJA REGANZIN te dobili korisne informacije o prilagođavanju PVC prozora vremenskim uvjetima. 
 

Kako PVC prozore prilagoditi zimskim uvjetima?


U različitim godišnjim dobima potrebno je prozore podesiti na određeni "režim". U jesen svoje prozore trebate podesiti na "zimski režim", a u proljeće na "ljetni". Da bi to napravili potrebno je jednostavno otvoriti prozorsko ili balkonsko krilo i pronaći vijak na strani gdje se nalazi ručica te ga podesiti uz pomoć imbus ključa. Vijak okrenite prema unutarnjoj strani kako bi regulirali potisnu silu prozorskog okvira.
 
Nije preporučljivo da ostavljate vrata i prozore na samo jednom "režimu" cijele godinu. S vremenom će se guma istrošiti i češće ćete morati mijenjati dijelove prozora. Ukoliko ne znate kako vam je podešen prozor, to možete jednostavno provjeriti uz pomoć papira. Oknom stisnite list papira i ako ga bez problema izvučete podešen ja na ljetni "režim", a ukoliko se potrga podešen je na zimski.
 
U nastavku pogledajte video koji će vam prikazati kako prilagoditi vaše PVC prozore godišnjim dobima.Podmazivanje prozora


Ne zaboravite da je podmazivanje dijelova prozora rješenje za škripanje ručica, ali i za prianjanje. Metalne dijelove prozora podmažite specijalnim uljem barem jednom godišnje.
 
PVC prozori su trajni, zdravi i pouzdani te predstavljaju najbolji odnos cijene i kvalitete na svjetskom, ali i našem tržištu. Budući da se mogu reciklirati, PVC prozori štede šume, pluća i naš okoliš. Tvrtka REGANZIN podijelila je s nama korisne savjete - nadaju se da ćete ih primijeniti i u praksi, a time produljiti vijek trajanja prozora, spriječiti škripanje te smanjiti račune grijanja. 
 
(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se