TRAŽIŠ? NAĐI.

Transporti Mario: Izobrazba za kod 95 organizira se i u Puli

ŠTO, GDJE, KAKO...?
30.5.2019. 13:27:00

Transporti Mario: Izobrazba za kod 95 organizira se i u Puli
Obrt Transporti Mario se više od 30 godina bavi uslugama prijevoza putnika i tereta na domaćem i međunarodnom tržištu. Profesionalni tim vozača osigurat će vam da sigurno stignete na vaše odredište ili prevezete namještaj u vaš novi dom. A da bi vozači bili kvalificirani, potrebno je da na stražnjoj strani vozačke dozvole imaju i upisan kod 95 na temelju kojeg mogu obavljati usluge prijevoza tereta i putnika u zemljama Europske unije

Što je kod 95?


Kod 95 oznaka je koja se upisuje na poleđini vozačke dozvole. Ako ste vozač kamiona ili autobusa, odnosno imate položeno i za kategorije C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ili DE, obvezni ste obnavljati ovu oznaku. 

Nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, svi vozači spomenutih kategorija koji su državljani neke od država članica EU ili vozači trećih država koji rade u poduzećima s poslovima u nekoj od članica EU i obavljaju cestovni prijevoz na javnim cestama u Hrvatskoj, moraju imati upisan kod 95 u vozačkoj. 
 
Kod 95, periodična izobrazba, Pula 

Kod 95 u Puli 


Kod 95 potrebno je obnoviti svakih 5 godina periodičkom izobrazbom vozača. Ako su jedine kategorije za koje ste polagali vozački ispit one za osobni automobil i/ili motor, ne morate biti osposobljeni za kod. 

Transporti Mario organizira tečaj u trajanju od 35 nastavnih sati, podijeljen na prijevoz putnika i prijevoz tereta. Edukacijom se vozačima nastoji približiti novosti u tehničkim pravilima, pravnim i organizacijskim saznanjima koja su važna za prijevoz putnika i tereta. 

Nastavni program obuhvaća: 

  • sigurnost u cestovnom prometu,
  • usavršavanje racionalne vožnje, koja se temelji na prometnim propisima i sigurnosnim pravilima,
  • primjenu propisa,
  • zdravlje, sigurnost na cesti i zaštitu okoliša, usluga i logistika.

Nakon odslušane edukacije, svi polaznici dobivaju Svjedodžbu o periodičkoj izobrazbi s kojom u nadležnoj policijskoj upravi mogu izraditi novu vozačku dozvolu s upisanim kodom 95 na poleđini. 
 
Međunarodni i domaći prijevoz, profesionalni vozači, kod 95 

Prijevoz putnika i tereta, Pula


Domaći i međunarodni prijevoz tereta i putnika cestovnim putem jedna je od usluga obrta Transporti Mario iz Pule. Bilo da trebate prijevoz od ili do zračne luke, hotela, idete na kratki izlet, samo jednim pozivom možete rezervirati prijevoz automobilom ili kombijem

Kada se selite, velik stres može vam zadati prijevoz namještaja. Transporti Mario u svojoj floti ima kamione s utovarnom rampom, stoga brigu na stranu. Njihovi kamioni prevest će vaš namještaj na novu adresu u netaknutom stanju.
 
Prijevoz putnika i tereta, Istra 
 
Bilo da trebate domaći ili međunarodni prijevoz putnika ili tereta cestovnim putem, prijevoz namještaja prilikom selidbe, želite položiti ispit za vozača taxija ili u vašu vozačku dozvolu upisati kod 95, javite se obrtu Transporti Mario iz Pule. Sve njihove usluge možete provjeriti na stranicama eIstra.info

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se