TRAŽIŠ? NAĐI.

Villa Dobravac u Rovinju gostima nudi istarsko vino, maslinovo ulje i domaće povrće (video)

PODUZETNIČKE PRIČE
5.4.2018. 9:23:00

Villa Dobravac u Rovinju gostima nudi istarsko vino, maslinovo ulje i domaće povrće (video)
Posjetili smo Villu Dobravac u Rovinju čiji su vlasnici napravili korak naprijed po pitanju turizma i ponude. Osim što nude smještajne kapacitete, ulažu napore kako bi gost dobio potpunu uslugu i otišao iz Rovinja u potpunosti zadovoljan.
 
U svom smještajnom objektu nude doručak gdje poslužuju proizvode koje sami proizvode; tako svaki gost može kušati domaće voće i povrće te maslinovo ulje, ali i vino, što je mnogima ugodno iznenađenje, te odmak od klasične turističke ponude.
 

Proizvodnja vina, maslinovog ulja te voća i povrća


Obitelj Dobravac iz Rovinja već se više od 50 godina bavi poljoprivredom i turizmom. S poljoprivredom su krenuli davne 1960. godine, nakon čega se turizam desio spontano, s prvim manjkom smještajnih kapaciteta u Rovinju. Već 50 godina trude se objediniti ove dvije grane za koje smatraju da se savršeno upotpunjuju.

Krenuli su kao proizvođači povrća i voća, a nadogradili su djelatnost proizvodnjom vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
 
 

Vina Dobravac


Danas su ipak najpoznatiji po svome vinu, a imaju paletu proizvoda koja pokriva jednu večeru od početka do kraja slijeda; 2 malvazije - Suitu, Sonatu, 2 crvena vina - Toccatu i Fugu, te Simfoniju i Allegro. Prošle godine izbacili su na tržište šampionski mladi teran nazvan Gašpar
 
U sklopu vile otvorili su vinski bar koji vodi jedna od najcjenjenijih hrvatskih sommelierki, Karin Rupena Perdec
 
 

Istarsko maslinovo ulje | Olive oil Istria


Kako nam kaže gđa. Natalina, diče se i svojim ekstra djevičanskim maslinovim uljem, a u poznatom Flos Olei-u nalaze se od 2006. godine kontinuirano. Osim maslinama, mogu se pohvaliti uzgojem 65 različitih vrsta povrća i voća. Smatraju da je sprega turizma i poljoprivrede optimalna, a vode se motom "Ono što sami ne bismo pojeli, ne proizvodimo ni za drugoga".

Uz ovakvu ponudu, gosti imaju priliku okusiti sve čari Istre kroz proizvode i zadržati trajnu uspomenu na Istru i prekrasan Rovinj. U nastavku pogledajte video reportažu iz Ville Dobravac te izjavu Karin Rupene Perdec o teranu Gašpar.
 

(I:eistra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se