Pošalji upit
Slanje…
O nama

  HR  

SPIROGRAPH - TISAK I VEZ NA TEKSTIL

Tvrtka Spirograph d.o.o. počela je sa radom još 1996. godine. U početku su nam osnovne djelatnosti bile grafički sitotisak  (vizitke, naljepnice, plakati, letci...) i tisak na artikle (upaljači, kemijske olovke, rokovnici...). Nakon toga počeli smo se baviti i tiskom na tekstil, što nam je s vremenom postala primarna djelatnost.

2006. godine svoju smo djelatnost proširili i na vezenje tekstila a iste smo godine u Poreču otvorili i maloprodaju majica.
U svom radu koristimo više tehnika oslikavanja tekstila, a najzastupljenije su: direktan sitotisak na tekstil, transfer tisak i vezenje.
 

Digitalni transfer tisak - tisak fotografija

Tisak fotografije radimo laserskim printerom na posebnim papirima koji prenosimo termo prešom na bijele ili svijetle tekstile. Tako tiskamo pojedinačne ili manje količine majica, platnenih vrećica jastučnica... . Otisak je otporan na 40°C i ne pegla se direktno.

 
  EN  
 

Screen printing service

Spirograph is a screen print studio in the heart of Porec. We offer a friendly screen printing service tailored to your needs. Utilizing quality equipment and today’s greatest print technologies, we strives to perfect every print with professional knowledge, high standards in service and superior printing.
 

T-shirt printing

Looking for a fun T-shirt to take home with you? We are fully equipped to provide the best custom and personalized T-Shirt and cap printing services. Be it with text, images, or our custom designs our print results are superb. 

T-shirt printing Poreč Spirograph
Djelatnosti
Proizvodi i usluge

Direktan sitotisak na tekstil

Koristimo ga najčešće za tisak na t-shirt, polo majice, košulje, radna odijela, ručnike, plahte, pregače, kišobrane,sportske torbe, platnene torbe i u zadnje vrijeme, sve popularnije PP vrećice.
 
Za direktan tisak na tekstil većinom koristimo boje na bazi vode koje osim što zadovoljavaju visoke ekološke kriterije, omogućuju otiske mekane na opip koji su vrlo otporni na pranje (većina na 60°C a neki i na 95°C). Većinom se mogu direktno peglati. Moguć je veći broj dodatnih tiskarskih  efekata (ekspandirajući otisak, sjajni otisak, tisak glittera, metaliziranih folija...)
Za napomenuti je da je direktan sitotisak i financijski najisplativiji oblik tiska jer s povećanjem  količine, cijena otiska se može poprilično sniziti. Zbog viših početnih troškova, preporučamo da se kompletna količina tiska odjednom. Promjena boje, promjena pozicije tiska i sl. uzrokuju prekid u proizvodnji i povećavaju trošak. Na cijenu također utječe broj boja koje se tiskaju.

Transfer tisak

Preslikači tiskani tehnikom sitotiska također omogućuju trajan i na pranje otporan otisak. Koristimo ih za tisak na t-shirt, polo majice, radna odijela, sportsku odjeću i opremu, pregače, platnene i PP vrećice...
 
Korištenjem raznih kombinacija  boje i ljepila radimo čvrste preslikače za radna odijela, elastične preslikače za sportsku odjeću i majice kao i preslikače za materijale koji ne podnose visoke temperature (Softshell, PP vrećice). Sve vrste omogućuju pranje od minimalno 40°C a neke formulacije i 95°C. Ova vrsta tiska se najviše koristi kada nije moguć direktan tisak ili kada se tiska veća količina tekstila, ali ne u isto vrijeme.

Transfer tisak termo folijama

Termo folije primjenjujemo kod tiska na gotovo sve tekstilne materijale kada je količina neisplativa za sitotisak. Najćešće  se tom tehnikom također koristimo za prigodne natpise na majicama (momačke i djevojačke zabave, rođendani, razne godišnjice i slične prigode.)
 
Termo folije koristimo i kod tiska imena i brojeva na sportsku odjeću. U svom radu koristimo samo najkvalitetnije folije koje režemo rezačem na željeni oblik i pomoću transfer preše fiksiramo na tekstil. Otisak je elastičan i trajan. Većinom podnosi pranje na 40°C do 60°C i ne smiju se direktno peglati. Pošto nema početnih troškova tisak je isplativ već od jednog otiska.  Motivi koje tiskamo ovom tehnikom moraju biti u vektorskom obliku.


Vezenje tekstila

Vezenje radimo na gotovo sve tekstile: t-shirt, polo, košulje, radna odijela, jakne, kape, ručnike, posteljinu...  U svom se radu koristimo visokokvalitetnim koncima i materijalima njemačkog proizvođača Amann koji su otporni na pranja na temperaturi od 95°C. Pošto se svi materijali ne ponašaju isto, prije dogovora oko vezenja preferiramo provjeriti je li materijal prikladan za vezenje određenog motiva.
 
Vezenje tekstila je tehnika koja se posebno isplati kada se isti motiv aplicira na različitim vrstama robe. (Npr. isti motiv na ručnike, košulje, plahte...) Izrada programa za vezenje se plaća jednom i naknadno se naplaćuje samo vezenje. Ako se radi samo o tekstu u nekom od postojećih fontova koje imamo pripremljene za vez, program se ne naplaćuje.
 
Moguće je mijenjanje boja prema bojama tekstila na koji se radi vez. Cijena veza i programa zavisi od veličine i složenosti motiva.
Reference
Naša ponuda
pogledaj više

Recenzije

OCIJENITE NAS
Pošaljite nam vaš upit

  Želim primati novosti s eIstra.info

Kategorije

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se