Kako postići glam look za doček nove godine?

ŠTO, GDJE, KAKO...?
19.12.2023. 15:24:02

Kako postići glam look za doček nove godine?
Sponzorirani članak
 
Nova je godina idealna prilika za one odjevne kombinacije koje inače odbacujete kao ekstravagantne. Ljudi se često puno više sređuju za doček nove godine nego i za jednu drugu zabavu ili tulum, pa je tako sve vidljiviji takozvani glam look na proslavama ovog dana. Radi se o glamuroznom izgledu koji je često karakteriziran šljokicama i sjajem, a temelji se na ideji glam rock stila.
 
Da biste postigli idealan glam izgled za doček nove godine, ne morate biti rok zvijezda, već je dovoljno da pažljivo odaberete odjevnu kombinaciju i sve popratite prigodnom šminkom, a u nastavku možete saznati i kako.

Intenzivna šminka oko očiju


Snažan naglasak na očima jedan je od ključnih faktora ovog stila pa će vaš najbolji prijatelj u pripremi biti „smokey eye". Pritom je dobro koristiti svjetlucava sjenila koja će dodatno naglasiti vaše oči, pogotovo pod svjetlima novogodišnje zabave ili vatrometa. Dobro će vam doći snažan tuš za oči i L'Oreal Telescopic maskara kako biste postigli željeni izgled. Pritom možete koristiti različite boje – ne morate se ograničiti samo na siva i smeđa sjenila koja su najčešća u „smokey eye" izgledu. Ključne su šljokice i gradijent boja.

Luda frizura


Jedna od karakteristika ovog stila je i zanimljiva frizura. Često se radi o dugoj čupavoj kosi, no zapravo može biti bilo kakva frizura, osim obične. Ključan je glamur i nesvakidašnjost – na vama je da odaberete način na koji ćete to postići, bilo da odaberete posebnu boju kose ili lude kovrče.

a

U tome vam može pomoći L'Oreal Steampod koji jednako djelotvorno izravnava kosu kao što i formira prekrasne valove. S njime ćete lako postići volumen koji doprinosi glamuroznom izgledu.

Nesvakidašnja odjeća


Svatko tko pripada „glam rock" žanru ističe se svojim odjevnim kombinacijama pa je to i vama dobra opcija ako želite postići glam look. Pritom će vam najbolji prijatelj biti šljokice i svjetlucavi elementi koji privlače pažnju. Bilo da se odlučite za kratku haljinu u potpunosti prekrivenu šljokicama ili ludo odijelo prošarano svjetlucavim nitima, bitno je samo da sjajite.

Osim šljokica, dobar alat su i zanimljivi uzorci koje možda ne biste spojili u svakodnevnom životu, ali i odjevne kombinacije u potpunosti prekrivene jednim uzorkom. Na oba ćete načina postići glamur i privući poglede. Za ideje možete pogledati kombinacije koje su nosili poznati glazbenici ovog žanra kako biste pronašli inspiraciju. U slučaju da ne želite ekstravagantnu modnu kombinaciju, možete se osloniti na šminku i frizuru. Ako su ta dva aspekta dovoljno dobro izvedena, glam look može biti odličan.

Čim više, tim bolje


Uz pravi glam look obavezno idu i cipele na platformu. Srećom, u zadnjih par godina one su sve popularnije pa vjerojatno i posjedujete neki par platformi kod kuće, a za slučaj da ne, lako ćete ih pronaći. Možete odabrati jednostavne crne cipele na kojima će se isticati samo platforma ili pak svratiti fokus na njih ako su u jarkim bojama ili šljokicama. Za idealan novogodišnji glam look ne postoje pravila – čim glamuroznije, tim bolje. 

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više