TRAŽIŠ? NAĐI.

Microdental iz Pule primjenjuje najmoderniju tehnologiju u dentalnoj medicini

PODUZETNIČKE PRIČE
17.9.2018. 13:37:51

Microdental iz Pule primjenjuje najmoderniju tehnologiju u dentalnoj medicini
Određivanje plana stomatološke terapije započinje dijagnostikom kojom se omogućava prikaz strukture zubala. Korištenjem CBCT dijagnostike smanjuje se zračenje u odnosu na klasične rendgenske snimke, a dobiva se realističan 3D uvid u stanje zubi i čeljusti pacijenta. 

Ordinacija dentalne medicine Microdental iz Pule koristi se CBCT tehnologijom, što je na ovom području veoma rijetko. U razgovoru s dr.med.dent. Deanom Medicom saznali smo sve o ovom suvremenom pristupu liječenja zubnih bolesti. 

Što je CBCT dijagnostika


Kompjuterska tomografija s konusnim zrakama (CBCT) posebna je vrsta rendgenskog snimanja koja omogućava trodimenzionalnu dijagnostiku i detaljan uvid u anatomsku strukturu zubala. Kod ovog pristupa razina štetnih zračenja je vrlo niska, budući da ekspozicija zrakama traje 3 do 15 sekundi. Rezultat je vrlo precizan prikaz zubala izvrsne rezolucije koji će specijalistu dentalne medicine omogućiti precizniju dijagnozu i planiranje daljnje terapije. 

Ovakav način dijagnosticiranja olakšava planiranje kirurških zahvata u dentalnoj medicini te ih čini predvidljivim budući da je moguće procijeniti gustoću kosti te zatim pacijentu detaljno prezentirati plan terapije. 
 
Microdental ordinacija dentalne medicine, Pula, CBCT

Neograničen broj kombinacija prikaza


CBCT uz pomoć 3D prikaza omogućuje točnu vizualizaciju zubnih struktura, a od jedne snimke moguće je proizvesti neograničen broj visokokvalitetnih presjeka: panoramskih, aksijalnih, transverzalnih, poprečnih, sagitalnih, kosih i trodimenzionalnih. Slika se može upotrijebiti u svim područjima dentalne medicine, od oralne kirurgije do maksilofacijalne kirurgije, dentalne implantologije itd. Prikazana su sva tvrda tkiva, kosti, zubi... Na slici je moguće vidjeti apsolutno sve – presjek zuba, njegovu dužinu, živac, korijen, sinuse te kosti čeljusti. 
 
Microdental ordinacija dentalne medicine, Pula, CBCTMicrodental ordinacija dentalne medicine, Pula, CBCT 

CBCT i implantologija


Dr.med.dent. Medica naglašava kako mu je korist od CBCT dijagnostike od velike pomoći u implantologiji jer uređaj praktički sve sam odrađuje. Podaci o čeljusti ubacuju se u softver, uzima se otisak zubi pacijenta i skenira ga se. Na računalu se zatim, pomoću otiska zubi i gingiva, digitalno dodaju implantati, a moguće je izraditi zub identičan prijašnjem. Nakon digitalnog prikaza i "slaganja", specijalist izrađuje 3D kiruršku šablonu i postavlja implantat.

"CBCT dijagnostika uvelike olakšava posao", objašnjava dr.med.dent. Medica. "Gotovo istog trena pacijent može saznati što ga čeka. Na temelju 3D prikaza možemo mu odmah reći je li sve u redu, je li kandidat za oralnu kirurgiju, ravnanje zubi i sl. Sve se vidi iz samo jednog skena." 

Za pacijenta je ovakav proces puno ugodniji i kvalitetniji. Ako uvjeti to dozvoljavaju, zahvat se odrađuje bez rezova, šavova te kasnijih mogućih oticanja i bolova. 
 
Microdental ordinacija dentalne medicine, Pula, CBCT 

Prednosti CBCT dijagnostike u dentalnoj medicini


CBCT dijagnostika omogućava lakše planiranje ortodontske i ortognatsko-kirurške terapije. Ovakav prikaz pri različitim anomalijama putem 3D vizualizacije anatomije čeljusti od velike je koristi. Moguće je utvrditi nagib i položaj korijena zuba, debljinu parodonta i parodontne pukotine, osovinu zuba te rotacije pojedinih zuba, zatim razmak, smjer, položaj i odnos između zubi.

Pohranjivanje digitalnih snimaka i modela cijele čeljusti može te trajno provesti na CD mediju, čime se smanjuje potreba za prostorom koji zauzimaju studijski ili kontrolni sadreni modeli, a usto pacijent može prikaz odnijeti kod drugih specijalista. 

Planiranje ortodontske i ortognatsko-kirurške terapije pomoću CBCT dijagnostike značajno ubrzava tijek liječenja, poboljšava se komunikacije između specijalista raznih grana dentalne medicine i omogućava preciznije planiranje svih terapijskih postupaka. 
 
Microdental ordinacija dentalne medicine, Pula, CBCT 

Microdental ordinacija dentalne medicine iz Pule svojim pacijentima nudi široku ponudu profesionalnih dentalnih usluga. Uz pomoć suvremene tehnologije i stručnosti specijalista svakom se pacijentu pristupa individualno. Njihovu ponudu možete provjeriti na stranicama eIstra.info, a pošaljete li im upit, rado će vas savjetovati. 

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se