TRAŽIŠ? NAĐI.

Prodajna analiza i alati za mjerenje rezultata prodaje

BIZZDOGAĐANJA
4.1.2019. 9:30:00

Prodajna analiza i alati za mjerenje rezultata prodaje
Seminar o prodajnoj analizi i alatima za mjerenje rezultata prodaje održat će se 18. siječnja 2019. u Zagrebu, na adresi Strojarska cesta 24. 

Prodaja ima stalni zadatak rasti i povećavati udio tržišnog udjela. Međutim, nije svaka prodaja kvalitetna, odnosno jednako kvalitetna. Postoje tržišni segmenti koji su profitabilniji od drugih, kao što postoje kupci na kojima više zarađujemo od drugih. Također, u svakom poduzeću postoje profitni centri koji rade lošije od drugih. U dobrim vremenima ih se često zadržava jer su "strateški važni" ili se pak loš rezultat ignorira.

S druge strane, management ponekad ne zna točno gdje se doista nalaze područja dobiti ili gubitaka, jer se situacija kroz vrijeme mijenja. Poremećaji često započinju polako, a zatim se progresivno šire.  U praksi se često događa da prihodi rastu, a dobit je sve manja.

Sadržaj seminara


  • Analiza prodaje po proizvodima, grupama proizvodima, rentabilnosti/koeficijent obrtaja, praćenje naplate (case study)
  • Analiza kupaca – kako prepoznati gdje nam nestaje dobit (case study)
  • Planiranje prodajnih i marketinških aktivnosti (case study)
  • Određivanje načina tržišne komunikacije s obzirom na planiranu prodaju
  • Kako marketinške aktivnosti utječu na dobit
  • Kako uspješno kombinirati različite prodajne kanale (specifičnosti različitih prodajnih kanala, odabir pravog prodajnog kanala za određeni proizvod)
  • Analiza konkurencije, praćenje grane i rasta cjelokupnog tržišta te utjecaj tih podataka na vlastito poduzeće, planiranje pomoću analize konkurencije

Cilj seminara


Cilj seminara je upoznati najvažnije alate u mjerenju rezultata prodaje – analizi kupaca, tržišnih segmenata, proizvoda i cjelokupnog asortimana, a koristit će se konkretni primjeri iz prakse. Polaznici će naučiti jednostavne, ali vrlo korisne metode koje se uspješno koriste u određivanju uvjeta prodaje, nabave, rokova i načina plaćanja. Također, naučit će prepoznati rentabilne proizvode, profitabilne odjele, dobre i loše marketinške odluke, kao i upravljati kupcima te upoznati koliko je značajno upoznati poslovanje konkurenata i na temelju globalne slike tržišta reagirati što brže i kvalitetnije.

Ciljna skupina polaznika


Seminar je namijenjen svim managerima, vlasnicima kako malih, tako i srednjih i velikih poduzeća, te kontrolerima. Donosi kvalitetna znanja koja su neophodna top-managerima, tako i managerima proizvodnje, prodaje, logistike ili nabave.

Kotizacija


Redovna cijena seminara iznosi 1590,00 kn + PDV. Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara. Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.

Prijava na seminar

(I: mirakul.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se