TRAŽIŠ? NAĐI.

Seminar: Inovacija i "Design Thinking"

BIZZDOGAĐANJA
8.2.2019. 9:52:00

Seminar: Inovacija i  Design Thinking
Dvodnevni seminar o inovacijama i Design Thinkingu održat će se 21. i 22. veljače 2019. na adresi Strojarska cesta 24, Zagreb.

Inovacija kombinirana s "pokretom" koji se naziva "Design Thinking" (DT) je svjetski trend: preko 15 milijuna puta se spominje na Googleu! Sve vodeće svjetske tvrtke, ali i mnoge ustanove u javnom sektoru u svijetu vode inovacijske procese koristeći načela DT-a. 

Općenito govoreći, "Design Thinking" je kreativni proces pronalaženja ideja koji je orijentiran na korisnika i osniva se na metodama dizajna. Primijenjeno na inovaciju, to znači da u pribavljanju i razvoju ideja polazite od korisnika, multidisciplinarno uvažavajući sve njegove potrebe, ali i ograničenja u uporabi novog fizičkog proizvoda, usluge, modela ili organizacije.

Sadržaj


  • Uvod u područje upravljanja inovacijom
  • Uvod u DT
  • Procesi upravljanja inovacijom, općenito i prednosti kombinacije s DT
  • Primjeri konkretnih inovacijskih procesa u cijelom životnom ciklusu inovacije (8 faza)
  • Rasprava o inovacijskim proturječjima (npr. inkrementalna-radikalna inovacija, kreativnost-upravljanje, pojedinac-tim, interna-otvorena, R&D – svi zaposlenici, menadžment-izvršitelji, kod uspjeha-u krizi, poljubac muze-ozbiljan rad, ideja-realizacija, itd.)

Cilj


Cilj seminara je približiti polaznicima koncept inovativnog procesa pomoću DT-a, koji je iterativni pristup rješavanju problema kroz oblikovanje promjena gdje se namjerno uključuje ljude s različitim perspektivama, znanjem, vještinama i iskustvom. Oni svi rade zajedno kako bi stvorili upotrebljivo rješenje problema iz stvarnoga svijeta, primarno vodeći računa o punini potreba korisnika/kupca/građanina.

Ciljna skupina


  • zaposlenici koji rade na razvoju fizičkih proizvoda i novih usluga,
  • zaposlenici koji su zaduženi za unapređenja u poslovnim procesima, organizaciji ili novim poslovnim modelima,
  • R&D stručnjaci,
  • uprave organizacija.

Kotizacija


Redovna cijena seminara iznosi 2490,00 kn + PDV. Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.

Prijava na seminar

(I: mirakul.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se