TRAŽIŠ? NAĐI.

Seminar: Managerski izvještaji iz kontrolinga

BIZZDOGAĐANJA
19.6.2018. 9:40:49

Seminar: Managerski izvještaji iz kontrolinga
Managerski izvještaji iz kontrolinga kruna su kontrolerskog posla i najbolje pokazuju razinu do koje se funkcija kontrolinga u pojedinom poduzeću uspjela razviti. Kontroling je skup multidisciplinarnih znanja koja su potrebna kako bi se na bazi bezbrojnih podataka iz poduzeća, ali i izvan njega, prikupio optimalan broj onih informacija koje su nužne managerima te svima koji upravljaju poduzećem za kvalitetno odlučivanje.

Seminar o managerskim izvještajima iz kontrolinga održat će se 28. lipnja u Zagrebu, na adresi Radnička cesta 50 – Green Gold, u trajanju od 9 do 16 sati. 

Sadržaj seminara


 • Zašto poduzeće treba promatrati holistički – kroz veliku sliku
 • Što manageri mogu i moraju očekivati od kontrolinga i kontrolerskih izvještaja
 • Računovodstveni vs kontrolerski, tj. poslovni izvještaji
 • Poslovni izvještaji – sve što manageri trebaju znati
 • Kako organizirati računovodstvo usmjereno kontrolerskom izvještavanju
 • Upravljanje centrima odgovornosti – kako organizirati centre odgovornosti kako bi se kvalitetno mjerila uspješnost (case study)
 • MBO (Management by Objectives) u funkciji poslovnog izvještavanja
 • Karakteristike kvalitetnih poslovnih izvještaja
 • OPOR (One Page Only Reporting) i kako ih u kontrolingu strukturiramo (4 windows report i cockpit)
 • Pravila za OPOR
 • Kako klasične pokazatelje ispravno koristiti u poslovnom izvještavanju
 • Diskusija, primjeri iz prakse (case study)

Cilj seminara


Upoznati polaznike s kontrolerskom praksom kreiranja kontrolerskih izvještaja te objasniti što su najvažnije odlike kvalitetnih kontrolerskih izvještaja. Iako na prvi pogled lak zadatak, izrada kontrolerskih izvještaja jedan je od najzahtjevnijih segmenata kontrolerskog posla koji kontinuirano mora doživljavati promjene jer se modificira prema potrebama poduzeća.

Ciljna skupina polaznika


Seminar je namijenjen svim kontrolerima, financijašima, računovođama, managerima, vlasnicima, kako malih, tako i srednjih i velikih poduzeća. Jednom riječju, namijenjen je onima koji imaju zadatak kreirati kontrolerske izvještaje te onima koji ih koriste pri donošenju poslovnih odluka. U svakom poduzeću obje strane bi trebale u potpunosti razumjeti kako poslovni izvještaji nastaju, te kako se tumače i razvijaju, kako bi  oni najbolje ispunili svoju zadaću – da u svakom trenutku pomažu managerima pri lakšem donošenju kvalitetnih poslovnih odluka.

Kotizacija


Redovna cijena seminara iznosi 1.590,00 kn + PDV. 

Prijava na seminar

(I: mirakul.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se