TRAŽIŠ? NAĐI.

U tijeku su prijave za Pazinčica Clearwater Revival 2019

BIZZDOGAĐANJA
11.3.2019. 9:13:00

U tijeku su prijave za Pazinčica Clearwater Revival 2019
I ove godine nastavlja se s dopunjenim konceptom s kojim se krenulo prije 2 godine. Kako je utrka uvijek bila u znaku i povodom Međunarodnog dana voda, odnosno očuvanja okoliša, intencija je da se u prirodu i k vodi (potoci i rijeke) privuče sve one koji se na ovaj ili onaj način vole kretati kroz prirodu.

Uz klasičan timski PCW koncept (dva člana jedna bicikla) na istoj stazi od 17,5km, možete odabrati i Trail varijantu utrke. Također, za sve one koji preferiraju nešto kraću stazu, ima i trail dužine 5,8 km pogodan za sve rekreativce, pa i one koji više hodaju nego što trče.
 
Uz sve to nastavlja se i s dječjim utrkama (predškolarci, 1. - 4. razred, 5. - 8. razred) - Kids trail run - dužine 600m.

Utrka je u nedjelju, 17.03.2019., sa startom na mostu Vršić (gdje je ujedno i cilj utrke) iznad Pazinske jame kraj Kaštela. Na trasi od 17,5 km predviđena je 1 okrijepna stanica i to na 7 km utrke, te okrijepna stanica na cilju za sve tri kategorije. Na kraju utrke bit će ručak za sudionike u konobi Bani
PRIJAVA NA KIDS TRAIL RUN
 

SATNICE

  • 10:00 - 11:30 - preuzimanje startnih paketa
  • 11:00 - Kids Trail Run
  • 12:00 - Start glavnih utrka (timska, trail - 17,5 km, trail - 5,8 km)
 
Time limit za sve kategorije: 3 h i 30 min.

Ručak i proglašenje pobjednika nakon utrke u konobi Bani.

Pravila timske utrke


Jedna bicikla, dva natjecatelja, tim starta zajedno, jedan član na bicikli, dok jedan trči. U skladu s vlastitim sposobnostima i taktičkim zamislima, članovi se izmjenjuju na bicikli. Kod izmjene člana tima na bicikli, bicikl se mora mijenjati iz ruke u ruku, tj. nije dozvoljeno ostavljanje bicikle na cesti. Također, nije dozvoljena istovremena vožnja oba člana tima na biciklu. Članovi tima su obvezni proći kontrolne točke zajedno, i zajedno ući u cilj, odnosno, rezultat tima je ulazak zadnjeg člana u ciljnu ravninu. Svi timovi startaju zajedno.

Obvezna oprema


Biciklistička kaciga za člana ekipe koji je na biciklu, jedna bicikla. Mlađima od 18 godina natjecanje je dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu roditelja. Utrci pristupate na vlastitu odgovornost.


Trasa utrke


Duljina trase je 17,5 km. Teren se sastoji od 80% šumskih puteva i puteljaka, 15% makadama i 5% asfalta, prelazi se par puta preko raznih potoka i tri puta preko Pazinčice. Neke detalje sa staze možete pogledati u galerijama od nekih prijašnjih godina. 

Trasa je tematski podijeljena u četiri dijela!

Prvi dio starta na mostu Vršić, ide kao i svake godine oko Pazinke, ali u zavoju iza nje ne skreće u brdo, već nastavlja prema Rijavcu makadamom. Sve kontra od lani do Zarečkog krova gdje je kt1. Ovaj prvi dio karakterizira brzina, timski rad i kasnije tehnička spretnost, prije svega bicikliste! Na kt1 se isto kao i ranijih godina ostavlja bicikla i trči oko Zarečkog krova!
 
Drugi dio karakterizira poprilično zahtjevan uspon s naglaskom na snagu natjecatelja, i kasnije tehničku spretnost na grebenu sve do kt2 !
 
Treći dio je obilježen nizbrdicom, odnosno spustom i do izražaja dolazi brzina i tehnika natjecatelja !
 
Četvrti dio od kt3 do cilja obilježen je brzim spustom i teškim heart break usponom, gdje do izražaja dolazi izdržljivost natjecatelja!
 
Na stazi će biti tri kontrolne točke, kt1 na 5,6 km (Zarečki krov), kt2 na 12 km (krajnji lijevi pik na karti gdje staza naglo zaokreće pod mrtvim kutom), kt3 na 15,6 km od starta (odnosno prilikom drugog dolaska u mjesto Rijavac)!

Staza će biti detaljno markirana.
 

Prijave 


Prijave se primaju do četvrtka, 14.3.2019.
  
Startnine:   
  • 200,00 kn - timovi
  • 100,00 kn - 17,5 trail
  • 80,00 kn - 5,8 trail
  • Dječja utrka - besplatno
 
Podaci za uplatu:

SPORTSKO DRUŠTVO "TRICKERI"
JURJA DOBRILE 6
52000 Pazin
IBAN: HR5223800061147004537
 
U opisu plaćanja navedite ime natjecatelja za kojeg je uplata izvršena + PCW team, za timsku utrku.

U opisu plaćanja navedite ime natjecatelja za koga je uplata izvršena + PCW trail, za trail utrku.

OIB: HR64416623108
e-mail: istra@trickeri.org

Strani državljani startninu uplaćuju pri potvrdi prijava.
 
(I: trickeri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se