TRAŽIŠ? NAĐI.

9. Međunarodna konferencija o alternativnom rješavanju sporova

BIZZDOGAĐANJA
9.10.2018. 8:56:59

9. Međunarodna konferencija o alternativnom rješavanju sporova
Hrvatska obrtnička komora poziva sve zainteresirane na 9. Međunarodnu konferenciju „Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom" koja će se održati 23. i 24. listopada 2018. godine u Zagrebu, Ilica 49/I.

Konferencijom će se obilježiti Europski dan civilnog pravosuđa 2018. u Republici Hrvatskoj. Partneri konferencije su EFFECTUS studij financije i pravo - visoko učilište i Visoko učilište ALGEBRA.

Konferencija je namijenjena:

 • obrtnicima i drugim poduzetnicima, osobito onima koji se žele uključiti u e-trgovinu,
 • sucima, odvjetnicima, stručnjacima iz javnog sektora zainteresiranima za digitalizaciju u upravi i pravosuđu, te za ARS i ORS,
 • medijatorima i svima koje zanima medijacija i drugi načini ARS-a te kako ih više koristiti u rješavanju sporova,
 • stručnjacima iz svih gospodarskih sektora, posebno IT sektora zainteresiranima za kreiranje poticajnog poslovnog okruženja i veće korištenje IT alata u gospodarstvu, upravi i pravosuđu,
 • potrošačima koji žele proširiti znanja o svojim pravima u digitalnom dobu. 

Istaknute teme ovogodišnje konferencije:

 • primjena digitalnih alata u javnoj upravi i pravosuđu - iskustva SAD-a, država EU i Hrvatske,
 • sudska i izvansudska nagodba u hrvatskom pravnom sustavu,
 • obrtnici i drugi mali i srednji poduzetnici u javnim politikama EU i na jedinstvenom digitalnom tržištu,
 • uvjeti za pokretanje i uspješno poslovanje e-trgovine,
 • uloga Suda časti HOK-a u rješavanju potrošačkih sporova,
 • potrošačko pravo u digitalnom dobu.
 
Konferencija se organizira u suradnji s Ministarstvom pravosuđa RH koje je, uz Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH i pokrovitelj konferencije.

U radu konferencije svake godine sudjeluje oko 150 sudionika iz Hrvatske te susjednih država i država EU, među kojima su gospodarstvenici, medijatori, suci, odvjetnici, predstavnici i zaposlenici tijela državne uprave i tijela lokalne i regionalne samouprave, predstavnici potrošača, komorskih suradničkih institucija, banaka, osiguravajućih društava i drugi.

U skladu sa suvremenim trendovima, središnja tema ovogodišnje konferencije je digitalizacija u gospodarstvu, upravi i pravosuđu.

Na konferenciji će sudionici dobiti osnovni prikaz korištenja digitalnih alata u radu Suda časti i Centra za mirenje Hrvatske obrtničke komore kao tijela ovlaštena od Europske komisije za alternativno rješavanje potrošačkih  sporova.

Prijavite li se do 12. listopada 2018., omogućit će vam se sudjelovanje s popustom od 33% te u tom slučaju kotizacija iznosi 400,00 kuna (s uključenom PDV-om). 

Više informacija, program konferencije i prijavnicu možete pronaći na web-stranicama Hrvatske obrtničke komore

(I: eIstra.info / hok.hr)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se