TRAŽIŠ? NAĐI.

Još nekoliko dana do konferencije digi T.I.M.E.

BIZZDOGAĐANJA
6.2.2019. 9:23:07

Još nekoliko dana do konferencije digi T.I.M.E.
Konferencija digi T.I.M.E. održat će se 13. veljače u Zagrebu (Kaptol Boutique Cinema). Glavna tema konferencije su trendovi u tehnologiji, telekomunikacijama, medijima, zabavi i igrama. Sudionicima će se predstaviti rezultati aktualnih globalnih istraživanja koja su provedena među izvršnim direktorima i predsjednicima kompanija vezanim uz tehnološke transformacije. 

Među novim inovativnim proizvodima u prošloj godini prednjačila su OTT medijska/TV rješenja, osobni IoT te diversifikacijska rješenja za ulazak TMT igrača u druge industrijske vertikale poput npr. financijskih usluga. 

Jedna od ključnih tema u ovoj godini će biti rollout i komercijalizacija 5G. Operatori trenutno evaluiraju i testiraju 5G koji omogućava puno veću funkcionalnost, ali je istovremeno i kapitalno zahtjevan zbog potrebne veće gustoće mreže, zahtjeva za spektar i nadogradnje aktivne mreže i backhaula. S druge strane, kupci traže više, a spremni su platiti isto ili čak i manje. 

Druga glavna tema u TMT području će biti digitalizacija radne snage. Kompanije traže načine kako svoje operacije učiniti efikasnijima koristeći automatizaciju, umjetnu inteligenciju i ostale napredne tehnologije poput blockchaina. Aplikacija tih tehnologija ima potencijal smanjivanja troškova i povećanja nivoa donošenja odluka u mnogim područjima. No, u tome je ključna ljudska dimenzija. Realizacija benefita u okruženjima gdje radna snaga ne prihvaća nove tehnologije bit će gotovo nemoguća. S druge strane, postoji strah radne snage da će ih nove tehnologije u potpunosti učiniti zamjenjivim.

Tradicionalna prezentacija "Trendovi u tehnologiji, medijima i telekomunikacijama" dat će svjež i originalan pogled na ključne trendove u digitalu, medijima i telekomunikacijama za 2019.

Prvi panel vodećih ljudi tehnoloških kompanija i telekom operatora pokazat će kako se najutjecajnije kompanije nose s tržišnim trendovima, regulatornim izazovima, promjenom navika i očekivanja kupaca, te će auditoriju dati uvid u to što planiraju za 2019. godinu te koji će im biti glavni strateški izazovi. 

Digitalizacija kompanija i institucija te primjena novih tehnologija u praksi je tema drugog panela, a naglasak je kako stvoriti digitalnog potrošača, zaposlenika i službenika. 

Cijena prijave na konferenciju iznosi 625 kuna (s PDV-om), a obuhvaća sudjelovanje na predavanjima, konferencijske materijale, aktualno izdanje tjednika Lider i osvježenje na pauzi. 

Program konferencije


10:00 - 10:30 Trendovi u digitalu, medijima i telekomunikacijama u 2019.
Predavač: Dejan Ljuština - PwC Hrvatska

10:30 - 10:45 Case study: Kako digitalno transformirati državu - put Mađarske prema 5G
Predavač: Miklos Zarand - PwC Hungary

10:45 - 11:45 Okrugli stol: Ključni trendovi i izazovi 5G mreže
Predavači: Jiří Dvorjančanský - A1, Ranko Jelača - Telekom Slovenije, Gordana Kovačević - Ericsson Nikola Tesla, Dražen Mavrić - Nova TV, Dejan Ljuština - PwC Hrvatska

11:45 - 12:15 Pauza

12:15 - 12:45 One-on-one: Game velesila Hrvatska?
Predavač: Alan Sumina - Nanobit

12:45 - 13:30 Okrugli stol: Kako stvoriti digitalne potrošače i zaposlenike
Predavači: Hrvoje Balen - Algebra, Bernard Gršić - Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Tanya Šplajt Brainović - Addiko grupa, Nedeljko Štefanić - Fakultet strojarstva i brodogradnje
 
Detaljnije informacije pronađite na stranicama Lidera.

(I: eIstra.info / lider.events)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se