TRAŽIŠ? NAĐI.

Prijavite se na foto natječaj Argonaut 2018!

BIZZDOGAĐANJA
18.7.2018. 8:53:10

Prijavite se na foto natječaj Argonaut 2018!
Udruga fotografa Fotovun iz Motovuna, u suradnji s Općinom Motovun, Turističkom zajednicom Općine Motovun i lokalnim poslovnim subjektima organizira foto natječaj „Argonaut 2018”.

Otkud naziv „Argonaut”? Legenda kazuje kako su podno Motovuna plovili mitski likovi Jazon i Argonauti. Organizatori drugog izdanja foto natječaja pozivaju Vas da postanete suvremeni foto Argonauti te da Vašim fotografijama „doplovite” do Motovuna.  

Tema ovogodišnjeg foto natječaja je „Zub vremena”.

Nas i sve što nas okružuje polako, ali sigurno nagriza zub vremena te ostavlja tragove u vidu bora, patine, ruzine (hrđe) te drugih znakova djelovanja protoka vremena i utjecaja dugotrajne izloženosti atmosferilijama. Kroz ovu fotografsku temu želimo potaknuti fotografe da svojom kreativnošću i fotografskim umijećem interpretiraju djelovanje, odnosno utjecaj protoka vremena na predmete (stvari), građevine (objekte), ljude i druga živa bića. Termin zub vremena u svojoj osnovnoj definiciji predstavlja propadanje zbog dugog trajanja, međutim starenje često na površinu iznese neku novu ljepotu, ljepšu od one izvorne, a na fotografima je da tu ljepotu prenesu u svoje fotografije i prijave se na foto natječaj „Argonaut 2018”.

Stručni žiri u sastavu Branimir Ritonja (ugledni slovenski fotograf, umjetnički voditelj Fotogalerije Stolp, direktor Festivala fotografije Maribor, predsjednik Fotokluba Maribor), Hrvoje Mahović (predsjednik Fotokluba Zagreb), i David Matković (predstavnik organizatora, predsjednik Udruge fotografa Fotovun) odabrat će fotografije za izložbu te najboljim autorima dodijeliti tri nagrade i tri pohvale na dan otvorenja izložbe. Sve zaprimljene fotografije će prije žiriranja biti svedene na šifre tako da članovi žirija neće biti upoznati s time tko su autori fotografija.

Udruga Fotografa Fotovun dodijelit će prvu (1.500 kn), drugu (1.000 kn) i treću nagradu (500 kn) po odluci žirija na dan otvaranja izložbe.

Izložba najboljih fotografija bit će otvorena 5. kolovoza u 18:00 sati u galeriji hotela Kaštel u Motovunu u sklopu obilježavanja Dana Općine Motovun te će biti izložena nekoliko mjeseci u samom jeku turističke sezone, što omogućava odabranim radovima iznimnu vidljivost kroz veliku posjećenost izložbe.

Na natječaju mogu ravnopravno sudjelovati svi bez ikakvih ograničenja, namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima fotografije. Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja.

Svaki autor šalje najviše 5 originalnih fotografija. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Fotografije se isključivo šalju u digitalnom formatu putem e-maila, u kojem je potrebno priložiti i prijavnicu. Natječaj je otvoren 10.srpnja 2018. godine u 20:00 sati, a krajnji rok za zaprimanje fotografija je petak 27. srpnja 2018. u 23:59 sati.

Za sudjelovanje na ovom natječaju plaća se kotizacija od 50,00 kn u svrhu pokrivanja troškova tiskanja i opremanja odabranih fotografija za izložbu. 

Detaljnije informacije o načinu prijave saznajte na stranicama Udruge Fotovun

(I: fotovun.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se