TRAŽIŠ? NAĐI.

Razmišljate o kupnji peći na pelet? Evo što trebate znati

PODUZETNIČKE PRIČE
6.11.2017. 10:51:00

Razmišljate o kupnji peći na pelet? Evo što trebate znati
Grijanje na pelete s godinama je postalo sve popularnije zbog svojih pozitivnih karakteristika i prednosti u odnosu na ostale sustave grijanja. Ono što se često ističe kao najbitnija prednost je upravo ekonomičnost i ekologija; naime, peleti se smatraju trenutno ekonomski najpovoljnijim rješenjem grijanja, a proizvedeni su od usitnjenog drva bez ikakvih dodataka, što znači da ne sadrži nikakve štetne tvari. 

Prodaja peći na pelet


Posjetili smo tvrtku Digitron iz Buja koja, između ostalog, u svojoj prodaji ima peći na pelete, kvalitetnih talijanskih proizvođača Palazzetti, Tepor, Punto Fuoco i Eva Calor. Peći na pelete relativno su im nove u ponudi, a kako nam kaže tehnički direktor Valdi Glavičić, vidjeli su potrebu na tržištu za takvim proizvodom, zbog sve veće osviještenosti ljudi o ekologiji.
 

Budući da su to vrlo napredne peći koje u sebi imaju dosta elemenata elektronike, senzorike, regulacije grijanja, uvidjeli su da svoje iskustvo u elektronici mogu primijeniti i na grijanje.

Prednosti peći na pelet


Korisnici peći na pelet ističu uštedu kao bitnu prednost, koja se vidi vrlo brzo na mjesečnom budžetu.

- Radi o jednom vrlo ekonomičnom grijanju, gdje jedan kWh troši negdje oko 30 - 32 lipe, što je dakle jedna trećina vrijednosti kWh koji plaćamo ako se grijemo na električnu energiju, ističe Valdi Glavičić.
 

Razlika i osnovna prednost peći na pelet, osim uštede, je ta što se koristi daleko jednostavnije od primjerice grijanja na drva, te je tako primjenjivija današnjem načinu života, s obzirom da imamo vrlo malo slobodnog vremena. Peć na pelet je jedan automatski, elektronički sustav koji ne traži dodatne manipulacije kako bi se stavio u pogon - dovoljno je isprogramirati vrijeme kada će se ona upaliti, nakon čega se ona automatski pali bez prisutnosti operatera.
 
Nema nikakvih posebnih priprema; dovoljno je da imate pelete u njenom rezervoaru te da namjestite željenu temperaturu i vrijeme kada će ona raditi.
 

Digitron je osnovan 1971. godine i ubrzo je postao vodeća tvornica elektroničkih aparata i uređaja u regiji. Četiri je desetljeća sinonim za džepna i stolna računala, a gotovo da nema osobe koja nije čula za Digitron. Danas se mogu pohvaliti jednakom kvalitetom koju su održali sve ove godine, a prilagođavaju se vremenu i novim potrebama na tržištu.

Na eIstra.info možete pronaći više informacija ukoliko se odlučite na kupnju peći na pelet, a besplatnu formu za upit iskoristite kako bi dobili ponudu.

(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se