TRAŽIŠ? NAĐI.

Seminar: 21 sitnica koju bih volio da mi je netko rekao kada sam krenuo u biznis

BIZZDOGAĐANJA
3.5.2018. 9:13:37

Seminar: 21 sitnica koju bih volio da mi je netko rekao kada sam krenuo u biznis
Edukacija za poduzetnike koji nemaju vremena za samostalno istraživanje svih operativnih pravila i procedura koje moraju slijediti. Edukaciju "21 sitnica" do sada je poslušalo preko 500 polaznika i provodi se više od 8 godina. Nastala je nakon godina sabiranja informacija kao prva edukacija za poduzetnike na tržištu.

Zašto bi me zanimala ova edukacija?

  • Nedavno ste otvorili svoju tvrtku i našli ste se oči u oči s hrpom papira i različitih institucija o kojima znate vrlo malo. Muče vas pitanja na koje vaše računovodstvo nema odgovora. Zanimaju vas konkretni odgovori, a ne teorija.
  • Bojite se da nešto raditi krivo, a svjesni ste da su kazne ogromne ili ste o nekim stvarima čuli, ali želite provjeriti informacije.
  • Iskusni ste poduzetnik, no još uvijek vam se događa da se nalazite u situacijama na koje nemate jasan odgovor. Želite upoznati i druge poduzetnike i čuti kako se oni nose s problemima u poduzetništvu.

Skupili ste hrabrost, možda čak i dali otkaz na sigurnom radnom mjestu, izdvojili novce za otvaranje tvrtke i počeli ste s poslom. Dok paralelno radite na traženju novih klijenata, marketingu i prodaji, brinete za isplatu vlastite plaće i plaće za zaposlenike od vas se očekuje da znate sve i o računovodstvu, financijama i ljudskim resursima. Sve skupa je preplavljujuće.

Što konkretno mogu naučiti?

Na jednodnevnom seminaru detaljno ćete proći kroz 21 temu s kojom se poduzetnici svakodnevno susreću:
1. Kako izvući novac iz tvrtke – legalno i jednostavno
2. Troškovi reprezentacije – koga možete počastiti večerom, kome i koliko možete dati poslovni poklon?
3. Zaposlenik = direktor = vlasnik? Kao poduzetnik najvjerojatnije ćete biti u sve tri funkcije. Jako je važno znati prava i obveze svake od njih.
4. Porez na dodanu vrijednost (PDV) – da li ući odmah u sustav PDV-a ili ne, kako to sve funkcionira u praksi i zašto moramo platiti PDV iako nama još nisu platili?
5. Pozajmice tvrtki i obrnuto
6. Kako zaposliti ili otpustiti radnika – većina poslodavca gubi na sudu u sporu s radnicima samo zato što ne slijede procedure prilikom otpuštanja radnika.
7. Korištenje privatnog automobila u poslovne svrhe i obrnuto – koju sve dokumentaciju morate voditi kako ne biste imali problema u poreznom nadzoru.
8. Obračun plaće, neoporezivi iznosi koje možete isplatiti, povrat poreza, troškovi prijevoza
9. Ugovor o djelu, autorski ugovor – kada se mogu koristiti a kada se nikako ne smiju koristiti?
10. Amortizacija – što je to i zašto je važno razumjeti način na koji se naša dugotrajna imovina amortizira?
11. i 12. Račun dobiti i gubitka i bilanca – financijski izvještaji koje potpisujete i za koje ste odgovorni, kako nastaju, što prikazuju, čemu uopće služe?
13. Kako naplatiti dug – praktični savjeti kako se osigurati od neplaćanja i što konkretno napraviti kada vam ne žele platiti.
14. Avansna plaćanja i naplata – želite da vam plate unaprijed? Može, no onda imate i određenih obveza koje morate ispuniti.
15. Troškovi edukacije zaposlenika – vjerovali ili ne država i dalje daje određene olakšice za obrazovanje zaposlenih. Šteta što ih vrlo malo poduzetnika koristi.
16. Putni nalozi – kada i kako ih napisati da bi bili ispravni. Koje sve troškove pokriva dnevnica.
17. Poslovanje s inozemstvom – razlike u odnosnu na domaće poslovanje, dodatne evidencije koje trebate voditi i razlike između poslovanja s EU i trećim zemljama.
18. Najam poslovnog prostora od fizičke osobe – ako ćete prijaviti sjedište tvrtke u svom privatnom stanu morate jako paziti na ovih nekoliko "sitnica".
19. Inventura, manjkovi, opraštanje dugova – jednom godišnje morate napraviti popis sve imovine i obveza.
20. Dodatne knjige i evidencije koje biste morali voditi – kazne su velike pa je bolje ne riskirati.
21. Donacije – nakon što zaradite svoj prvi milijun (a i prije) slobodno donirajte dio novaca u dobrotvorne svrhe.

U svibnju se možete prijaviti na dva termina u dva različita grada:

Rijeka

  • 5. svibnja 2018.
  • Step Ri znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Radmile Matejčić 10, Rijeka
  • 9:30 - 18:30

Zagreb

  • 19. svibnja 2018.
  • Ulica biskupa Josipa Galjufa 5, Zagreb
  • 9:30 - 18:30

Cijena: 1.001,00 kn + PDV = 1.251,25 kn
U navedenu cijenu uključen je i priručnik te ručak i kava.

Zbog velikog broja tema, održavanja kvalitete te kako bi svi polaznici mogli dobiti odgovor na svoja pitanja seminar je ograničen na mali broj polaznika. U trenutku zatvaranja prijava prednost imaju oni polaznici koji su prvi uplatili kotizaciju edukacije.

Dodatna pogodnost

Ako se dvije osobe skupa prijave drugoj se odobrava 20% popusta (neovisno jesu li iz iste tvrtke ili ne).

Prijave na seminar i više informacija pronađite ovdje.

(I: edukacija.opulento.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se