TRAŽIŠ? NAĐI.

IV. Konferencija o Web prodaji - Trendovi u online prodaji

BIZZDOGAĐANJA
15.10.2019. 8:50:28

IV. Konferencija o Web prodaji - Trendovi u online prodaji
Konferencija o Web prodaji - Trendovi u online prodaji održat će se 23. listopada 2019. u Zagrebu, u hotelu Sheraton. 

Iz programa seminara


1. Word cafe na temu: Trendovi u online prodaji, Jasmina Lukačević, HRPRO

2. Chatbotovi, Daniel Pikl

Chatbotovi su relativno nova pojava na ecommerce tržištu, a prema predviđanjima do 2020. godine, chatbotovi, tj. virtualni asistenti činit će 25% ukupne podrške u online prodaji na globalnoj razini. Kupci žele odgovor odmah, a ako ih ne dobiju, vrlo brzo će potražiti drugog prodavatelja.

 • Što su chatbotovi?
 • Gdje i kako ih koristiti?
 • Platforme za izradu chatbotova, integracije s vanjskim sustavima
 • Case study za Bluesun hotele, koji je osvojio nagradu u Facebooku
 • WhatsApp commerce, Sendbee platforme

3. Instagram u eCommerceu, Elizabeta Bolarić, Marko Petrović, Universal Mccann

Instagram je kanal komunikacije svake medijske kampanje koja je usmjerena ka milenijalcima i generaciji Z, iako raste i broj korisnika drugih generacija, pogotovo kada je u pitanju održavanje odnosa s prijateljima i informiranje o proizvodima. Originalan pristup i jedinstven sadržaj ključan je za održavanje interakcije s pratiteljima na toj mreži, koji u mnogim slučajevima postaju kupci vaših proizvoda. Saznajte kako vam Instagram i suradnje s influencerima mogu pomoći u svakoj fazi oglašivačke kampanje.

4. Nove mogućnosti plaćanja u eCommerceu i PSD2 direktiva, Maja Bajza Ljubičić, Corvus info

Očekivanja kupaca, tehnologija i nove direktive EU-a mijenjaju mogućnosti i načine plaćanja na internetu. Sigurnost prije svega, a nakon nje korisničko iskustvo koje uključuje brzinu i jednostavnost prilagođene različitim uređajima, glavna su očekivanja svih sudionika plaćanja u eCommerce-u.

Internet Payment Gateway, kao njihov nezaobilazan partner, i trgovcima i kupcima danas nudi više od procesiranja kartičnih transakcija.

 • Gdje je hrvatsko eCommerce tržište u usporedbi s tržištima drugih zemalja regije, Europe i šire?
 • Zašto je web trgovcima u interesu ponuditi razne metoda plaćanja (klasično kartično plaćanje, plaćanje iz Walleta, automatizirano virmansko plaćanje i slično)?
 • Koje su i kakav efekt na kupovinu na Internetu i korisničko iskustvo općenito imaju funkcionalnosti bazirane za pohrani kartičnih podataka?
 • Koje novitete u eCommerce-u donosi primjena PSD2 direktive?

5. Performance marketing strategija za ecommerce, Hrvoje Pilić, Degordian

Ako želimo rast i povećanje prodaje, potrebno je pravilno strukturirati marketinške aktivnosti.

U ovom predavanju naglasak je na kontinuiranom pristupu performance marketingu za ecommerce s ciljem povećanja prodaje. Pričat ćemo o tome kako spojiti sve elemente performance marketinga (digitalnu komunikaciju, web analitiku i optimizaciju konverzija) u smislenu cjelinu te kako evaluirati uspješnost tih aktivnosti da bismo povećali rast u web trgovini.

6. Evolucija email promocije u online prodaji, Martina Šepić, Webpower

Na ovom predavanju saznajte koji su trendovi u email marketingu koji pridonose povećanju prodaje putem web-a. Radeći za klijente iz raznih industrija, uključujući i renomirane webshopove u regiji, Martina će vam otkriti koji su to noviteti u sadržaju vašeg promotivnog email newslettera, koji donose više konverzija. Pogrešno je interpretirati da ulažete novac u promociju putem društvenih mreža i Google AdWords, dok s druge strane trošite novac na email marketing, budući da je email bio i ostao najpersonaliziraniji online kanal promocije kroz vizualno atraktivan, a od sada i interaktivan sadržaj.

7. User experience (UX) - Korisničko iskustvo, Marker

8. Case study Tvornica snova - Web kao mjesto za sukreaciju knjiga, Andrijana Majstorović, Goran Galetić

Tvornica snova je projekt pokrenut 2011. godine i jedan je od pionira internet trgovine u Hrvatskoj (ali i prodaje iz Hrvatske u druge države!) u B2C segmentu. Radi se o čudesnom web mjestu – shop je to na kojem korisnik može najprije sukreirati (i pri tome u live previewu pratiti tijek personalizacije), a potom i naručiti personaliziranu knjigu za svoje dijete. 

 • Marketing strategija u praksi (tko?kamo?kako?zašto? Ček', što?)
 • Web stranica i stopa konverzije (mobile first, payment gateway, registracija)
 • Influencer marketing – tips & tricks
 • O društvenim mrežama sve najbolje: Facebook i Instagram
 • Pričaj mi priču: content plan i copywriting
 • E-mail promocija nekada i sada
 • Case study unutar case studyja: najuspješnija kampanja (Božić 2018.)

9. Case study Pevec, Ivor Nađ

Pevec.hr je relativno mlad Webshop koji od svog osnutka u veljači 2018., dakle posljednjih godinu i pol dana kontinuirano raste, kako prihodovno tako i razvojno. Uslijed sve veće konzumacije online prodaje, dolazi i do sve većih tržišnih očekivanja kupaca, posebno kad je dostava u pitanju. Na sve veću potražnju kupaca, ponude trgovaca na zajedničkom EU tržištu, dostavne službe u RH sve teže odgovaraju. Razloga za njih je mnogo, a neke od njih ćete proći uživo.
 
No, i kupci su svjesni njihovih ograničenja, kao i sve skupljom uslugom koju, ovisno o strategiji trgovca - netko mora (su)financirati. Osim toga, i sam moderan kupac sve više vrednuje svoje vlastito vrijeme što je dovelo do unapređenja usluge prikupa u prodajnom centru. "Click & Collect" iliti "C&C" kako ga se interno zove je model kupnje u kojoj kupac kupuje robu on-line, a preuzima je u poslovnici. Najčešći razlozi takove kupnje su ušteda vremena - jer je roba spremna za preuzimanje, ušteda novaca naspram troška dostave, ali i još uvijek prisutnog tržišnog efekta "viđeno,kupljeno”. No, da postoji i još razloga - saznat ćete na primjeru auto guma, koji više ne služi samo kupcima - već i trgovcima kao prodajni alat.

Kotizacija


Kotizacija za seminar iznosi 1390,00 HRK. U cijenu nije uračunat PDV.

Prijava na seminar

(I: mapaznanja.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se