TRAŽIŠ? NAĐI.

Odnosi s klijentima u prodaji i upravljanje reklamacijama s teškim klijentima

BIZZDOGAĐANJA
14.3.2019. 8:46:10

Odnosi s klijentima u prodaji i upravljanje reklamacijama s teškim klijentima
Seminar "Odnosi s klijentima u prodaji i upravljanje reklamacijama s teškim klijentima" održat će se 20. ožujka 2019. u hotelu Sheraton u Zagrebu

U prodaji i uslužnoj djelatnosti susrećemo se s različitim očekivanjima i zahtjevima klijenata, kupca, korisnika. Motivi reklamacija i pritužbi su različiti. Mogu biti vezani uz kvalitetu, percipiranu vrijednost proizvoda ili usluge i slično. Neke pritužbe su opravdane dok neke i nisu. Bez obzira je li klijent u pravu ili ne, osim što je važno odgovoriti na svaku reklamaciju, važno je i znati kako odgovoriti.

Jedan od ključeva uspjeha je prilagodba komunikacije različitim tipovima klijenta kako biste postigli maksimalni učinak i pri tome izbjegli konflikt.

Korisničko iskustvo sve je važnije za uspjeh tvrtke ili organizacije. Visoko kvalitetan proizvod više nije garancija uspjeha. Ako korisnik, klijent, kupac nije zadovoljan odnosom i načinom kako je tretiran u svakom dijelu prodajnog i post prodajnog procesa, vrlo lako napušta tvrtku te vrši znatan utjecaj na sadašnje i potencijalne klijente, što se može negativno odraziti na poslovne rezultate i na ugled.

Namjena


Ovaj seminar je prvenstveno namijenjen osobama odgovornim za upravljanje reklamacijama, ali i svima onima koji su na "prvoj liniji" te kojima će klijenti direktno uputiti reklamaciju i izraziti svoje nezadovoljstvo. Svakako se preporučuje svima onima koji žele steći sigurnost u stresnim situacijama kako bi njima ovladali i znali zauzeti stav, a da pritom ostanu profesionalni i ljubazni.


Iz programa seminara


  • Koje su reklamacije i pritužbe opravdane, a koje nisu?
  • Kako spriječiti pritužbe ili smanjiti njihov broj?
  • Kako rješavati pritužbe?
  • Što je to primjerena i adekvatna komunikacija i kako je komunikacija od ključne važnosti u procesu rješavanja reklamacija i pritužbi?
  • Kako učinkovito komunicirati s ljutim i zahtjevnim sugovornicima?
  • Kako tehnika "support & attack” u kojoj podržavamo osobu i fokusirani smo na problem i iznalaženje rješenja olakšava rješavanje zahtjevnih situacija?
  • Kako emocionalna stanja i stavovi utječu na proces rješavanja reklamacija?
  • Zašto je važno znati pažljivo slušati i kako pažljivim slušanjem utječemo na sugovornike?
  • Kojim pitanjima prebaciti fokus s problema na rješenje?
  • Što i kako učiti iz pritužbi i reklamacija?

Kotizacija


Cijena seminara iznosi 1390,00 HRK + PDV.

Prijava na seminar

(I: mapaznanja.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se