TRAŽIŠ? NAĐI.

Berlinski filmski festival dijelom će se održati i u Puli!

ČLANCI
28.8.2018. 10:15:20

Berlinski filmski festival dijelom će se održati i u Puli!
Ove godine nagrada Camille Awards kojom se nagrađuju europski skladatelji filmske glazbe dodijelit će se u Hrvatskoj, i to u Puli. Ceremonija će se održati u sklopu drugog dana festivala filmske glazbe -  International Sound & Film Music Festivala u hotelu Park Plaza u Puli, 20. listopada 2018. godine.
 
Kompozitorima će se dodijeliti nagrade za najbolju orkestralnu glazbu, najbolju električno-akustičnu glazb, najbolju originalnu glazbu za seriju, a posebna kategorija nagradit će i izvanrednu glazbenu kompoziciju za video igru. 

Organizator Camille Awardsa, u suradnji sa Sound & Film Music Festivalom, je European Composer & Songwriter Alliance, a sastoji se od više od pedeset organizacija koje za cilj imaju promovirati zaštitu autorskih prava te poboljšanje socijalnih i ekonomskih uvjeta za stvaranje glazbe u Europi. European Composer & Songwriter Alliance nastao je pod pokroviteljstvom Kreativne Europe, programom EU koji se bavi promocijom kulture i audiovizualnih djelatnosti. 

Prethodnih se godina nagrada dodjeljivala pod nazivom Grand Scores u sklopu Berlinalea (Berlinskog filmskog festivala), no ove godine, u čast prvog kompozitora filmske glazbe, Camillea Saint-Saënsa, dodjela nagrada preimenovama je u Camille Awards. 

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se