Donosimo vam 5 Google Maps savjeta

ČLANCI
9.10.2018. 10:15:06

Donosimo vam 5 Google Maps savjeta
Poznata aplikacija za navigaciju, Google Maps, puna je raznih korisnih i praktičnih značajki. Donosimo vam 5 trikova za koje možda niste znali, a koji bi vam se mogli svidjeti. 

1. Unesite više lokacija u rutu

Kada putujete, automobilom često ne idete samo od točke A do točke B, već stanete i na nekoliko lokacija između. Na Google Mapsu moguće je tako planirati putovanja. Više odredišta možete unijeti u mobilnu aplikaciju tako da unesete polaznu točku putovanja i krajnje odredište, a zatim dodirnite tri točkice u gornjem desnom kutu. 

Pojavit će se skočni izbornik s opcijom Add stop. Dodirnite je i dodajte nekoliko lokacija na kojima se želite zaustaviti na svom putu. Nažalost, navedena opcija ne funkcionira ako planirate putovanje javnim prijevozom. 

2. Do uputa uz samo jedan klik


Do uputa u Google Maps aplikaciji za web preglednik doći ćete tako što ćete utipkati željeno odredište. No, postoji i jednostavniji način od ovoga. Postavite kursor na željenu lokaciju na karti i kliknite desnu tipku miša. Pojavit će se popis koji možete upotrijebiti kako biste dobili upute kako stići do ili od te lokacije. 

3. Izmjerite bilo koju udaljenost


Udaljenost između bilo koje dvije točke na Zemlji možete izračunati koristeći samo kursor i desnu tipku miša. Odaberite značajku Measure distance, nakon čega će se pojaviti bijela točka s crnom crtom. Kliknite bilo gdje drugdje na mapi i udaljenost između te i polazišne točke automatski će se izračunati. Možete dodati više lokacija i izračunati udaljenost među njima. 

4. Upotrijebite Google Maps kao vremeplov


Street View je s godinama prikupio ogromnu bazu podataka sa snimkama ulica diljem svijeta. Prije četiri godine, Google je predstavio način kako možete pregledati promijene u Street Viewu tijekom godina, što je svojevrsni vremeplov. Značajku Time Travel možete pronaći ako kliknete ikonu štoperice u gornjem lijevom kutu. 

5. Napravite vlastiti Street View


Slike za Street View obično prikupljaju sateliti i Googleovi zaposlenici. No, i vi se možete uključiti u ovaj proces. Naime, postoji niz kamera i softwarea za uređivanje pomoću kojih možete napraviti i učitati vlastiti Street View zapis u Google Maps.  

(I: eIstra.info / tportal.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se