Pula ovog ljeta ostvarila nove turističke rekorde

ČLANCI
4.10.2018. 8:36:10

Pula ovog ljeta ostvarila nove turističke rekorde
Prema  podacima o dolascima i noćenjima turista na području grada Pule u prvih devet mjeseci 2018. godine, najveći je istarski grad zabilježio novu rekordnu turističku sezonu. U konačnim brojkama Pulu je posjetilo408 818 gostiju, 8% više nego u istom razdoblju prošle godine, a koji su ostvarili 2 124 901 noćenje što predstavlja rast od 7%.

"S više od tisuću kulturno-umjetničkih manifestacija godišnje Pula danas zasluženo spada među najbolje 'city break' svjetske destinacije koji gostima iz cijelog svijeta nude bogatu ponudu i dobar provod. Uz to, kontinuirano ulažemo u poboljšanje infrastrukture koja prati potrebe turizma od proširenje obilaznice do proširenja parkirališnih kapaciteta na Mandraču i Marsovom polju, čime smo osigurali znatno protočniji promet i manji pritisak prema centru grada što je olakšalo svakodnevni boravak turista." - poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

"Posebno me veseli što su rezultati pokazali kako Pula snažno napreduje na turističkom tržištu te kako je turistička ponuda sve raznovrsnija i prilagođenija modernim zahtjevima posjetitelja. Očekujemo nastavak dobrih rezultata i u listopadu te posebno tijekom programa "Prosinac u Puli" koji svake godine privlači više posjetitelja, ali i nudi sve zanimljivije programe." - kazala je direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj.

Pula i dalje najviše privlači goste iz Njemačke koji su zabilježili gotovo pola milijuna noćenja uz rast od 7%. Iza njih su tradicionalno Talijani s 193 740 noćenja te po prvi puta Britanci koji su ostvarili 176 777 noćenja što predstavlja rast od 5%. Ovog ljeta Pula je zabilježila i znatan porast noćenja domaćih gostiju od 11% te gostiju iz Republike Češke koji su zabilježili porast noćenja od 15% i Rusije s rastom od čak 29%.

Mnogobrojni turisti ovog su ljeta posjetili i najpoznatiji pulski spomenik – rimski amfiteatar čiju je unutrašnjost istražilo 434 878 posjetitelja ili 8% više nego u istom razdoblju prethodne godine.

Rekorde u turističkom prometu ostvaruje i pulska Zračna luka koja je novim investicijama i novim linijama povezana s više od 60 stranih odredišta, a do konca rujna je zabilježila čak 672 585 putnika što predstavlja rast od 20%. Sve je izglednije kako će do kraja godine po prvi puta od osamostaljenja Hrvatske, Zračna luka Pula prijeći brojku od 700 000 putnika.

Ovi su turistički rezultati pokazali kako je ove godine Pula postala jedna od najtraženijih destinacija na Jadranu u kojoj je potrebno rezervirati smještaj i osigurati svoje nezaboravno ljetovanje.
 
(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se