TRAŽIŠ? NAĐI.

easyJet odabrao Hrvatsku za destinaciju godine

ČLANCI
25.7.2018. 9:31:30

easyJet odabrao Hrvatsku za destinaciju godine
Britanska aviokompanija easyJet proglasila je Hrvatsku destinacijom godine. Ovo je ujedno i prvi put u povijesti kompanije da su izdali časopis u potpunosti posvećen samo jednoj zemlji. 

Časopis easyJeta zapravo je publikacija namijenjena korisnicima usluga avioprijevoznika, a srpanjsko izdanje od prve do zadnje stranice ispunjavaju informacije o Hrvatskoj. easyJet časopis ostvaruje doseg veći od 6 milijuna putnika, što samo dodatno ide u prilog promociji Hrvatske kao turističke destinacije.  

„Odabir Hrvatske kao destinacije godine od strane jednog od ključnih europskih avioprijevoznika za nas predstavlja veliki uspjeh, ali i potvrdu da u ovom važnom prometnom segmentu ostvarujemo značajne i strateški važne pomake. Ključni ciljevi koje smo definirali podrazumijevaju pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne cjelogodišnje turističke destinacije koja je ujedno vrlo dobro prometno povezana, posebice u kontekstu aviolinija koje su iznimno važne za jačanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone. S tim smo ciljem ove godine po prvi put proveli značajniju suradnju s avioprijevoznicima i organizatorima putovanja iz inozemstva", poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako se hrvatski turizam može pohvaliti s više od 70 novih redovnih linija uvedenih u ovoj godini.

easyJet je odabrao Hrvatsku kao destinaciju u kojoj dolasci turista i njihov interes bilježi stalan rast, što je Hrvatsku učinilo jednom od ključnih destinacija ove aviokompanije koja tijekom ljeta preveze više od milijun putnika u hrvatske destinacije. Samo u ovoj godini easyJet ima 49 aktivnih linija putem kojih spaja destinacije poput Dubrovnika, Splita, Pule i Zadra s brojnim ključnim europskim gradovima kao što su London, Berlin, Milano, Pariz, Basel, Bristol i dr.

Avioprijevoznik easyJet godišnje preveze više od 82 milijuna putnika, od kojih je otprilike 13 milijuna poslovnih putnika. Njihova flota broji gotovo 300 zrakoplova koji lete na ukupno 980 ruta, odnosno na 156 zračnih luka u 33 zemlje svijeta. 

(I: eIstra.ifno / croatiaweek.com)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se