Francuski "Le Monde" objavio veliku reportažu o ljepotama Istre i kvarnerskih otoka

ČLANCI
27.9.2018. 12:36:35

Francuski  Le Monde  objavio veliku reportažu o ljepotama Istre i kvarnerskih otoka
Istaknuti francuski dnevni list "Le Monde", čija naklada broji preko 300 000 primjeraka, čitanost tiskanog izdanja preko 2,7 milijuna, a online posjećenost gotovo 80 milijuna, objavio je reportažu o ljepotama Istre i kvarnerskih otoka Lošinja i Cresa. Autoru teksta Thomasu Goustalyju je, zbog posebnog i vrlo poetičnog stila pisanja dodijeljena nagrada za najboljeg francuskog specijaliziranog turističkog novinara. 

"Le Monde" navodi kako su kvarnerski otoci i Istra uspjeli zadržati autentičnost te predstavljaju raj sačuvan od naleta horde turista, a posjetiteljima nude mir, koji je danas rijedak u mnogim europskim turističkim destinacijama. Oduševljen ljepotama Rovinja, Pule, Rapca, Poreča i Labina te Lošinja i Cresa, Goustaly je čitateljima detaljno  iznio prijedlog gdje odsjesti, što razgledati, a poseban naglasak stavljen je na kulturne znamenitosti i Muzej Apoksiomena na Malom Lošinju. 

"Izuzetno smo zadovoljni što su 'Le Monde' i Thomas Doustaly prepoznali naša nastojanja da se Hrvatska predstavi kroz ljepote kvarnerskih otoka i Istre, regija koje u posljednje vrijeme privlače sve veći broj francuskih turista, istaknula je Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj.

Hrvatska je posljednjih godina sve traženija destinacija među Francuzima, što potvrđuje i činjenica kako se Hrvatska nalazi na trećem mjestu gledanosti na YouTubeu i Francuskoj, odmah iza Grčke i Japana. U posljednje tri godine broj video pregleda o Hrvatskoj povećao se za 23 puta. 

"U dosadašnjem dijelu turističke godine bilo je sedam posto više francuskih gostiju. Iako su Dubrovnik i Split i dalje najpopularnija odredišta za francuske turiste, veseli činjenica da nam Francuzi u sve većem broju dolaze u dijelove Hrvatske u kojima dosad nisu bili prisutni u velikom broju, poput Zagreba, Istre, Kvarnera ili pak Slavonije, i to osobito u razdoblju pred i posezone", istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

(I: eIstra.info / glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više