TRAŽIŠ? NAĐI.

Poreč je premašio tri milijuna noćenja

ČLANCI
13.9.2018. 8:13:24

Poreč je premašio tri milijuna noćenja
Poreč je s 11. rujnom 2018. godine, odnosno na isti dan kao prošle godine, premašio brojku od tri milijuna noćenja, i time realizirao identičan broj noćenja kao i prethodne, rekordne, turističke godine, što je izuzetan rezultat zbog činjenice da je jedan turistički kompleks bio do 14. srpnja zatvoren. 

Od početka godine najbrojniji bili strani gosti iz Njemačke (udio 28%), Austrije (udio 16%), Slovenije (udio 10%), Italije (udio 8%), Ujedinjene Kraljevine (udio 5%), Nizozemske (udio 4%), Rusije (udio 4%), Hrvatske (udio 4%), Češke (udio 3%) i Mađarske (udio 2%).  

Prema vrsti smještaja najveći udio u ostvarenim noćenjima ostvaruje hotelski smještaj s 1.602.651 noćenja (53%), zatim slijede objekti u domaćinstvu sa 758.410 noćenja (25%) te kampovima s 288.211 noćenja (10%). Nekomercijalni smještaj ostvario je 210.679 noćenja (7%) te ostali ugostiteljski objekti za smještaj 152.483 noćenja (5%).

Gledajući po mjesecima pozitivni rezultati ostvareni su u siječnju (+44%), veljači (+22%), ožujku (+91%) i svibnju (+25%). Travanj i lipanj bilježe pad u noćenjima zbog pozicioniranja katoličkih praznika u ožujku odnosno svibnju, dok su srpanj i kolovoz na nivou 2017. godine. Povećanje turističkog prometa u pred i posezoni zasigurno dokazuje da Poreč postaje destinacija koja je interesantna gostima izvan ljetnih mjeseci, te da postoji potencijal da Poreč naraste po turističkom prometu upravo u dotičnom razdoblju. Turistička zajednica Grada Poreča zbog toga značajniji dio promocije i aktivnosti, naročito evenata koji su motiv novih dolazaka u destinaciju te razvoj novih proizvoda, fokusira upravo na ova razdoblja. 
  
(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se