TRAŽIŠ? NAĐI.

Na području Vižinade više turista nego lani

ČLANCI
8.8.2018. 8:44:43

Na području Vižinade više turista nego lani
U prvih sedam mjeseci ove godine na području općine Vižinada ostvareno je ukupno 2.838 turističkih dolazaka te 21.360 noćenja. U dolascima to je porast lanjskog rezultata za isto razdoblje od 1,5 posto, a u noćenjima za 6,8 posto.

Više od 96 posto dolazaka i noćenja otpada na strane goste, a prosječno vrijeme zadržavanja gostiju u smještajnim objektima na području Vižinade iznosi 7,5 dana, objavila je Turistička zajednica općine Vižinada.

Skoro polovicu ukupnog broja gostiju u Vižinadi čine gosti iz Njemačke, a na drugom su mjestu, ali sa zastupljenošću od svega 6,37 posto Austrijanci, za njima Belgijanci, Nizozemci i Britanci. No, zanimljivo je da je broj Nijemaca neznatno manji nego u istom lanjskom razdoblju, dok je Austrijanaca, Belgijanaca i Britanaca više nego lani, a najveći porast ostvarili su Nizozemci kojih je ove godine došlo 26 posto više nego lani.

Iako su ukupni turistički rezultati za svih sedam mjeseci bolji nego prošle godine, prema podacima samo za srpanj u tom je mjesecu na području Vižinade ostvareno ukupno 1.415 dolazaka ili 6,8 posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine, te 12.359 noćenja ili 5 posto više nego prošle godine u isto vrijeme, iz čega se može zaključiti da se vrijeme boravka gostiju u ovom dijelu Istre - produžilo. 

(I: glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se