TRAŽIŠ? NAĐI.

Ovih deset aplikacija ne štede baš bateriju vašeg pametnog telefona

ČLANCI
6.8.2018. 9:35:15

Ovih deset aplikacija ne štede baš bateriju vašeg pametnog telefona
Poznato je kako neke aplikacije više opterećuju bateriju u pametnom telefonu s operativnim sustavom Android nego druge. Za neke aplikacije, poput igrica, to je očekivano. Za druge baš i nije. Evo deset aplikacija koje treba izbjegavati ili zamijeniti drugima

Snapchat


Snapchat je redovno u vrhu popisa aplikacija koje najviše opterećuju bateriju smartphonea. Kako biste smanjili potrošnju baterije, u postavkama uključite način rada Travel jer ćete tako onemogućiti prethodno učitavanje slika i video zapisa u vaš feed. Isključite i praćenje lokacije, barem dok ne koristite tu značajku, ali imajte na umu kako ćete time isključiti i geofiltere. 

Tinder


Aplikacija Tinder konstantno prati vašu lokaciju i na temelju toga osvježava podatke, što uzrokuje povećano trošenje energije baterije. Isključite ažuriranje podataka u pozadini, a razmislite i o isključivanju obavijesti te koristite Tinder putem web preglednika. 

Aplikacije s vijestima


Aplikacije s vijestima važne su ako želite ostati u tijeku s aktualnim događanjima, no, kako bi vam stalno mogle pružiti aktualne informacije te su aplikacije stalno u kontaktu s udaljenim web poslužiteljima, čime opterećuju bateriju. Počnite stranice s vijestima pratiti u pregledniku ili pratite njihove objave putem Facebooka i Twittera.

Microsoft Outlook


Microsoft Outlook stalno provjerava je li vam pristigla nova e-pošta. Radije ručno provjeravajte je li vam stigao novi e-mail ili se prebacite na neku drugu aplikaciju.

Facebook i Messenger


Facebook i Messenger pri vrhu su popisa aplikacija koje najviše gutaju bateriju pametnog telefona. Zamijenite ih jednostavnijim izdanjima kao što su Facebook Lite i Messenger Lite ili, u slučaju Facebooka, koristite ih u web pregledniku.

Amazon Shopping


Aplikacija Amazon Shopping nije dobro optimizirana za Android, zbog čega prekomjerno cijedi bateriju. Preporučljivije je koristiti web preglednik.

Samsungove aplikacije


Samsung sa svojim pametnim telefonima isporučuje nemali broj vlastitih aplikacija koje ne funkcioniraju bolje od onih koje nude drugi dobavljači. Ako niste spremni rootati pametni telefon, ove aplikacije nije moguće deinstalirati već samo isključiti. Otvorite Settings, Applications, Applications Manager i zatim All. Kucnite na Samsung Link app. Odznačite kućicu Show notifications i potom kucnite Clear Data pa Disable. Ponovite postupak za sve Samsungove aplikacije koje ne koristite. 

Musical.ly


Razmjerno nova društvena mreža za neotkrivene glazbene talente musical.ly angažira velik udio hardverskih resursa i upija nemalu količinu podataka. Posljedica je natprosječno velika potrošnja baterije. Preuzmite Lite izdanje.  

Aplikacije za streaming


Aplikacije za streaming poput Netflixa, Spotifyja ili YouTubea veliko su opterećenje za bateriju jer stalno koriste Wi-Fi ili mobilni internet, a i vaš je zaslon stalno uključen ako je riječ o streamingu videa. Pokušajte ručno sniziti razinu osvjetljenja zaslona ili koristiti žične umjesto bežičnih slušalica. 

LionMobi Power Battery i CleanMaster


Aplikacije koje optimiziraju rad baterije (poput LionMobi Power Battery) i optimiziraju rad sustava (poput CleanMastera) među najvećim su potrošačima baterije. 

(I: eIstra.info / tportal.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se