TRAŽIŠ? NAĐI.

Poduzetnički inkubator stiže u Šajine

ČLANCI
4.5.2018. 9:06:35

Poduzetnički inkubator stiže u Šajine
Rekonstrukcijom stare škole u Šajinima koja je započela još u ožujku ove godine, Barbanština bi uskoro trebala dobiti svoj poduzetnički inkubator. Planirani završetak radova je do kraja listopada 2018., nakon čega će uslijediti dopremanje i postavljanje opreme.

Obnova zgrade odvija se u sklopu projekta "Poduzetnički inkubator Barban - Centar poduzetničke kreativnosti". Projekt u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna sufinanciran je bespovratnim sredstvima od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u visini od 97 % ukupnog iznosa.

Nakon završetka rekonstrukcije i opremanja zgrade, inkubator će imati osam moderno opremljenih ureda, a primat će poduzetnike s područja općina Barban, Žminj i Svetvinčenat.  Projekt "Poduzetnički inkubator Barban - Centar poduzetničke kreativnosti" temelj je razvoja malog i srednjeg poduzetništva na prostorima navedenih općina, a cilj mu je poboljšati njihovu konkurentnost, poticanje osnivanja novih tvrtki i privlačenje novih ulaganja. Očekivani rezultati projekta su poboljšana dostupnost infrastrukture start-up poduzećima, privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mjesta. Poziv za prve stanare poduzetničkog inkubatora očekuje se kraljem ovog ljeta, a prednost će imati tvrtke i start-upovi koji se bave informacijskim tehnologijama.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se