TRAŽIŠ? NAĐI.

Poreču 426 tisuća kuna za novi EU projekt

ČLANCI
26.7.2018. 8:52:13

Poreču 426 tisuća kuna za novi EU projekt
Grad Poreč-Parenzo je za projekt "KUP 54+" od Ministarstva kulture dobio stopostotno financiranje od 426 tisuća kuna. Naime, još je prošle godine Grad, u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Poreč, prijavio projekt Kultura i umjetnost 54+ - "KUP 54+" na natječaj "Kultura i umjetnost 54+" iz Europskog socijalnog fonda, okvira Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020. Grad je 18. srpnja 2018. dobio od Ministarstva kulture i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Odluku o financiranju projekta.

Projekt "KUP 54+" bavit će se zdravim starenjem u Poreču, tako što će se u Poreču formirati kazalište za osobe starije od 54 godine, te starije osobe s invaliditetom, kako bi se dugoročno postiglo da se stariji sugrađani društveno i socijalno uključe u kulturnu i umjetničku scenu Poreča i tako ravnopravno i aktivno sudjeluju u kulturnom životu zajednice, posebice oni lošijeg socijalnog statusa. Također, ovim se projektom želi razviti svijest o važnosti kulture u prevenciji socijalne isključenosti te poboljšati kvaliteta života Porečanki i Porečana starijih od 54 godine.

"KUP 54+" samo je jedan u nizu projekata koje je Poreč u protekloj godini prijavio na EU sredstva. Od gotovo 10 milijuna kuna dobivenih sredstava iz EU fondova u navedenom razdoblju ističu se financiranje izgradnje reciklažnog dvorišta s 2,3 milijun kuna, izgradnja ceste Garbina-Valkarin s 2,4 milijuna kuna, projekti Pučkog otvorenog učilišta s 2 milijuna kuna te 100 tisuća eura za prilagodbu starogradske jezgre i Eufrazijeve bazilike osobama slabije pokretljivosti, koje je Poreč ostvario kao grad sa spomenikom na listi UNESCO svjetske kulturne baštine.

(I: porec.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se