TRAŽIŠ? NAĐI.

Hrvatska gospodarska komora pokrenula je Digitalnu komoru

ČLANCI
13.7.2018. 9:11:09

Hrvatska gospodarska komora pokrenula je Digitalnu komoru
Hrvatska gospodarska komora predstavila je portal Gospodarska mreža. Riječ je o besplatnom web-središtu ekonomskih informacija Hrvatske gospodarske komore u sklopu projekta Digitalna komora, sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz EU fondova. 

Digitalna komora zapravo je nova informacijsko-komunikacijska platforma za online usluge Hrvatske gospodarske komore, a dostupna je svim članovima HGK, poslovnjacima, javnoj upravi i građanima. Cilj projekta je doprinijeti povećanju korištenja informacijski i komunikacijskih tehnologija u području pružanja e-usluga na području Hrvatske. Također, jedan od ciljeva je i pojednostaviti čekanje u redovima na šalterima, a potpuna implementacija projekta očekuje se do 2020. godine, kada se očekuje da HGK postane jedna od prvih državnih institucija koja je u potpunosti digitalizirala svoje usluge

Kroz implementaciju sedam e-usluga (e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija) očekuje se ubrzavanje komunikacije i unaprjeđenje odnosa među članicama. Digitalizirat će se izdavanje dokumenata za javne ovlasti i omogućiti još aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika prilikom kreiranja u promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira. Izvori financiranja bit će dostupniji gospodarstvenicima, čime će se omogućiti kvalitetnija promocija proizvoda i usluga.  

Na Gospodarsku mrežu moći će se prijaviti svaki član HGK putem servisa e-građani, dok će na portalu biti moguće vidjeti informacije o svim gospodarskim subjektima ovisno o gospodarskim sektorima i regijama. Na Gospodarskog mreži bit će objedinjene sve poduzetnicima važne informacije poput makroekonomskih pokazatelja na razini cijele Hrvatske, ali i pojedinih županija, zasebnih pokazatelja za realne stope rasta i inflacije, broja aktivnih poslovnih subjekata, broja zaposlenika i bruto inozemnog duga. Tražilica poslovnih subjekata će uz osnovne podatke o poduzećima nuditi i aktualne financijske pokazatelje i analizu poslovanja. Poslovne subjekte moći će se pretraživati po nazivu, odgovornim osobama ili statistici djelatnosti te ih uspoređivati s ostalim subjektima i istim NKD-om. 

Za sve članice Hrvatske gospodarske komore korištenje portala je potpuno besplatno

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se