TRAŽIŠ? NAĐI.

Poreč ima najveću neto dobit poduzetnika u Istri

ČLANCI
13.8.2018. 9:22:34

Poreč ima najveću neto dobit poduzetnika u Istri
Kao jedini u Istri, Poreč je uvršten na listu top 10 hrvatskih gradova s najvećom neto dobiti poduzetnika u 2017. godini. Uz Poreč, na listi se nalaze i poduzetnici sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Velikoj Gorici, Dubrovniku, Vukovaru, Karlovcu, Zadru i Čakovcu, objavila je u svojoj godišnjoj analizi FINA.

Poreč je u hrvatskih top 10 i po broju poduzetnika, čiji je broj u godinu dana porastao s 1.260 na 1.305. Time je Poreč zauzeo deseto mjesto po broju poduzetnika u Hrvatskoj. Godinu ranije, porečki poduzetnici zapošljavali su 7.704 radnika, dok je broj zaposlenih kod poduzetnika u 2017. godini narastao na 8.315, što je Poreč pozicioniralo na 15. mjesto po broju zaposlenih kod poduzetnika na razini Hrvatske. Konsolidirani financijski rezultat u 2017., odnosno neto dobit porečkih poduzetnika bila je 441 milijun kuna.

Analiza rezultata poduzetnika na razini gradova potvrđuje veliku koncentraciju poslovanja poduzetnika, obveznika poreza na dobit na 10 gradova, čiji je udio u poduzetništva u 2017. godini bio 51,5 posto u broju poduzetnika, 53,5 posto u broju zaposlenih, 63,2 posto u ukupnim prihodima, 67,7 posto u dobiti razdoblja i 54,4 posto u gubitku razdoblja. Tome je tako prvenstveno zbog udjela poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu, koji su, očekivano, ostvarili najveću neto dobit, u iznosu od 12,5 milijardi kuna (udio od 71,7 posto u neto dobiti poduzetnika sa sjedištem u jednom od deset spomenutih gradova). Iza Zagreba, po brojnosti poduzetnika, zaposlenih, ukupnom prihodu, dobiti razdoblja i konsolidiranom financijskom rezultatu (neto dobiti), su Split i Rijeka.
 
(I: glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se