TRAŽIŠ? NAĐI.

Vlada usvojila program "Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj"

ČLANCI
4.7.2018. 8:33:10

Vlada usvojila program  Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj
Na sjednici Vlade Republike Hrvatske 21. lipnja 2018. donesena je odluka o usvajanju programa "Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj". Program na snagu stupa danom donošenja i vrijedit će sve do iskorištenja dostupnih sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2020. godine

Program »Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj« namijenjen je subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru, a sufinanciran je iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.
 
U okviru ovog financijskog instrumenta HAMAG-BICRO će subjektima maloga gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru putem financijskih institucija omogućiti jamstvo za pokriće dijela glavnice kredita ili leasinga u skladu s uvjetima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Predviđeno je odobravanje pojedinačnih jamstava do najvišeg iznosa 1,3 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti.
 
Namjena ovog Programa je potaknuti aktivnosti financijskih institucija odnosno olakšati pristup financiranju mikro, malih i srednjih subjekata malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru kroz veću dostupnost kredita i ostalih oblika financiranja, smanjenje kamatnih stopa, te smanjenje traženih sredstava osiguranja (kolaterala).
 
Cilj ovog Programa je povećati broj subjekata malog gospodarstva koji primaju potporu uključujući novoosnovane subjekte, povećanje iznosa privatnih ulaganja te porast zapošljavanja.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se