TRAŽIŠ? NAĐI.

"Zeleni" projekt u Poreču

ČLANCI
17.9.2018. 9:05:49

 Zeleni  projekt u Poreču
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u lipnju je raspisao natječaj za sufinanciranje kupnje električnih vozila za pravne osobeGrad Poreč među prvima se javio s projektom nabave dva električna vozila, i to jednog automobila i jednog skutera. Poreču su odobrena sredstva u iznosu od 89 198,00 kuna, od čega maksimalno 80 000,00 kn je namijenjeno za vozilo i 9 198,00 za skuter. 

Sredstvima će se nabaviti električna vozila za komunalno i prometno redarstvo Grada Poreča. Realizacijom projekta Poreč se nastavlja pozicionirati kao zdrav, čist i energetski učinkovit grad. U posljednje četiri godine Poreč je uložio skoro 4,5 milijuna kuna u više od 30 projekata iz područja energetske učinkovitosti, održivog razvoja, e-mobilnosti i zaštite okoliša, od čega je 2,5 milijuna kuna povučeno iz EU fondova. 

Među tim projektima ističu se energetska obnova zgrade nekadašnje škole, odnosno budućeg vrtića, sufinanciranje provedba mjera energetske učinkovitosti i ugradnje obnovljivih izvora energije za 14 obiteljskih kuća. Prenamijenjena je kotlovnica u OŠ Poreč, a na osam objekata javne namjene postavljene su solarne elektrane. 

Iznosom od 100,00 kuna po kvadratnom metru građanima je sufinancirano uklanjanje azbestnih krovova na Poreštini, a provedeni su i energetski auditi te izrađeni energetski certifikati za javne objekte u vlasništvu Grada Poreča. 

Posljednjih godina Poreč je, prateći trendove e-mobilnosti, jedan od gradova domaćina reliju električnih vozila Nikola Tesla EV Rally, dok su na velikom gradskom parkiralištu postavljene punionice električnih automobila. Ulaganje Grada Poreča u "zelene" projekte prepoznato je i na državnoj razini, te je Grad dobio i nagradu "Pametni grad"
 
(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se