TRAŽIŠ? NAĐI.

Lanišću sredstva za razvojni program, a Buzetu za turizam

ČLANCI
30.4.2018. 10:04:00

Lanišću sredstva za razvojni program, a Buzetu za turizam
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je Gradu Buzetu u sklopu Mjere 07 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja, provedba tipa operacije 7.1.1. "Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave", 237.500 kuna potpore za ulaganje u izradu Strateškog plana razvoja turizma. Susjednoj, laniškoj općini odobreno je 182.000 kuna za ulaganja u izradu Strateškog razvojnog programa.

Buzetski turistički četverolist


"S obzirom na dobre turističke brojke posljednjih godina i ubrzani razvoj turizma, dobro je jednom takvom strategijom u prvom redu osigurati održivost turizma i s druge strane također na održivi način još bolje iskoristiti postojeće resurse s obzirom na to da neovisno o tim dobrim turističkim brojkama još ima prostora za napredovanje", kaže gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić.

U sklopu buzetskog "turističkog četverolista" koji uz kulturni turizam, s naglaskom na glagoljicu, čine i gourmet, s akcentom na tartufe, Buzet outdoor te vitality turizam, namjera je osmisliti nove programe i projekte koji će doprinijeti tome da Buzet kao destinacija bude još prepoznatljivija, ali i da bude destinacija turizma malo veće vrijednosti. Ovo je peti projekt iz Programa mjera ruralnog razvoja koji će se u relativno kratko vrijeme realizirati na buzetskom području.

(I: glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se