TRAŽIŠ? NAĐI.

Facebook ukida ove tri aplikacije, evo detalja

ČLANCI
6.7.2018. 9:11:04

Facebook ukida ove tri aplikacije, evo detalja
Facebook je poslao tri mobilne aplikacije u zaborav: Moves, Hello i tbh. Ako niste čuli za njih, niste jedini. Upravo su zbog slabog korištenja i ukinute.

Moves, koju je Facebook kupio 2014., bila je aplikacija za praćenje tjelesne aktivnosti "bez gadgeta". Riječ je o aplikaciji koja je, umjesto da broji korake, trajanje vožnje biciklom ili trčanja, pratila podatke senzora i GPS-a telefona korisnika.

Na žalost Facebooka, ljudi su jako zainteresirani za razne gadgete - osobito one koji se tiču fitnessa i nose se na ručnom zglobu ili drugdje na rukama. Takvi uređaji skupljaju i prikazuju daleko više podataka od brzine, udaljenosti i procijenjene količine kalorija. Stoga se korisnici više neće moći prijaviti u Moves nakon 30. srpnja, ali podatke je moguće skinuti i zabilježiti.

Aplikacija Hello prikazuje ID pozivatelja i omogućava blokiranje korisnika, a bila je dostupna u Brazilu, SAD-u i Nigeriji. Osim toga, aplikacija je dopunjavala adresar telefona s dodatnim informacijama iz Facebooka, koje su se prikazivale na zaslonu kada bi korisnici primili poziv. Na primjer, Hello bi upozoravao kad je toj osobi rođendan, zbog čega je mnogima laknulo. Bila je to zanimljiva značajka, ali Facebook nije ažurirao aplikaciju od 2015., pa je bilo jasno da joj se bliži kraj.

Najviše iznenađuje gašenje aplikacije tbh, koja je pokrenuta prije manje od godinu dana, a Facebook ju je kupio u listopadu. Ova aplikacija je dizajnirana za tinejdžere, a omogućuje slanje anonimnih pohvala.

Aplikacije su možda doživjele krah, ali Facebook i dalje posjeduje patente pa bi njihova ostavština mogla zaživjeti kroz značajke glavne Facebookove aplikacije.

(I: tportal.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se